Portable en MP3 5

Mijn MP3 speler speelt geen audio bestanden af.

Controleer in de handleiding of de audio bestanden die op het apparaat zijn geplaatst ondersteund worden door het apparaat. Vergeet niet om de bit-rate van de bestanden te controleren. In de gebruikershandleiding van uw MP3 speler vindt u informatie over de ondersteunde audio formaten en de ondersteunde bit-rate. Mocht u niet meer over de gebruikershandleiding beschikken dan kunt u deze hier downloaden.

Mijn MP3 Speler speelt geen videobestanden af.

Controleer in de handleiding of de video bestanden die op het apparaat zijn geplaatst ondersteund worden door het apparaat. Vergeet niet om de resolutie van de bestanden te controleren, deze mogen namelijk niet afwijken van de schermresolutie van uw apparaat. In de gebruikershandleiding van uw MP3 speler vindt u informatie over de ondersteunde video formaten en de schermresolutie. Mocht u niet meer over de gebruikershandleiding beschikken dan kunt u deze hier downloaden.

Mijn MP3 speler wordt niet door mijn computer herkend.

Selecteer uw besturingssysteem:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

MAC

Windows XP

In Windows doet u het volgende:

• Controleer of het nieuwste servicepack voor Windows is geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten.
  • Controleer of het apparaat in het venster Deze computer wordt weergegeven als een Verwisselbare schijf. Als het apparaat hier niet wordt weergegeven, dient u het apparaat in te schakelen via Apparalocaatbeheer.

Een apparaat inschakelen via Apparaatbeheer
Ga als volgt te werk om uw Lenco-apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer:
Ga naar Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud > Systeem.
Klik op het tabblad Hardware.
27354-1

Klik op apparaatbeheer
27354-2

Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
Klik in het venster Apparaatbeheer op het plusteken voor Schijfstations om de schijfstations weer te geven .
27354-3

Als er een rood kruis voor uw Lenco-apparaat wordt weergegeven, klik met de rechtermuisknop op het rode kruis en selecteer Inschakelen.
27354-4

Uw Lenco-apparaat moet in het venster “Deze computer” nu worden weergegeven als Verwisselbare schijf.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven in het venster Deze computer, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.

Windows Vista, Windows 7

In Windows doet u het volgende:

• Controleer of het nieuwste servicepack voor Windows is geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten.
  • Controleer of het apparaat in het venster Deze computer wordt weergegeven als een Apparaat met verwisselbaar medium. Als dit niet het geval is, moet u het apparaat inschakelen via Apparaatbeheer.

Een apparaat inschakelen in het apparaatbeheer
Ga als volgt te werk om uw Lenco-apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer:
1.    Ga naar de knop Start 27354-5in Windows  > Configuratiescherm > Systeem en onderhoud > Systeem > Apparaatbeheer.
2.    Klik in het venster Apparaatbeheer op het plusteken voor Schijfstations om de schijfstations weer te geven .
3.    Als er een pijl voor uw Lenco-apparaat wordt weergegeven, klik met de rechtermuisknop op de pijl en selecteer Inschakelen.
27354-6
Uw Lenco-apparaat moet in het venster Computer nu worden weergegeven als Verwisselbare schijf.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven in het venster Deze computer, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.

MAC

• Wanneer u het apparaat aansluit op een Mac, wordt er een pictogram op het bureaublad weergegeven. Mogelijk wordt uw apparaat weergegeven als GEEN NAAM.

27354-7

• Zorg ervoor dat Mac OS is bijgewerkt met de meest recente update. Als u wilt controleren of er updates beschikbaar zijn, ga je naar Apple > Over deze Mac > Zoek naar updates.

• Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten. Selecteer in de menubalk Apple > Systeemvoorkeuren > Accounts.

27354-8

• Zorg ervoor dat in Finder de vaste schijven, cd’s, dvd’s en iPod’s op het bureaublad worden weergegeven. Open Finder en selecteer Finder > Voorkeuren.

27354-9

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.

Mijn MP3 speler wordt niet weegegeven op het bureaublad.

MAC

• Wanneer u het apparaat aansluit op een Mac, wordt er een pictogram op het bureaublad weergegeven. Mogelijk wordt uw apparaat weergegeven als GEEN NAAM.

27352-1

• Zorg ervoor dat Mac OS is bijgewerkt met de meest recente update. Als u wilt controleren of er updates beschikbaar zijn, ga je naar Apple > Over deze Mac > Zoek naar updates.

• Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten. Selecteer in de menubalk Apple > Systeemvoorkeuren > Accounts.

27352-2

• Zorg ervoor dat in Finder de vaste schijven, cd’s, dvd’s en iPod’s op het bureaublad worden weergegeven. Open Finder en selecteer Finder > Voorkeuren.

27352-3

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.

Mijn MP3 speler wordt niet weergegeven in het venster “Deze computer”.

Selecteer uw besturingssysteem:

Windows XP

Windows Vista

Windows 7

Windows XP

In Windows doet u het volgende:

• Controleer of het nieuwste servicepack voor Windows is geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten.
  • Controleer of het apparaat in het venster Deze computer wordt weergegeven als een Verwisselbare schijf. Als het apparaat hier niet wordt weergegeven, dient u het apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer.

Een apparaat inschakelen via Apparaatbeheer
Ga als volgt te werk om uw Lenco-apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer:
Ga naar Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud > Systeem.
Klik op het tabblad Hardware.
27356-1

Klik op apparaatbeheer
27356-2

Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
Klik in het venster Apparaatbeheer op het plusteken voor Schijfstations om de schijfstations weer te geven .
27356-3

Als er een rood kruis voor uw Lenco-apparaat wordt weergegeven, klik met de rechtermuisknop op het rode kruis en selecteer Inschakelen.
27356-4

Uw Lenco-apparaat moet in het venster “Deze computer” nu worden weergegeven als Verwisselbare schijf.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven in het venster Deze computer, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.

Windows Vista, Windows 7

In Windows doet u het volgende:

• Controleer of het nieuwste servicepack voor Windows is geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat u bent aangemeld als ‘Beheerder’ zodat u over de rechten beschikt om nieuwe hardware op de computer aan te sluiten.
  • Controleer of het apparaat in het venster Deze computer wordt weergegeven als een Apparaat met verwisselbaar medium. Als dit niet het geval is, moet u het apparaat inschakelen via Apparaatbeheer.

Een apparaat inschakelen in het apparaatbeheer
Ga als volgt te werk om uw Lenco-apparaat in te schakelen via Apparaatbeheer:
1.    Ga naar de knop Start 27356-5in Windows  > Configuratiescherm > Systeem en onderhoud > Systeem > Apparaatbeheer.
2.    Klik in het venster Apparaatbeheer op het plusteken voor Schijfstations om de schijfstations weer te geven .
3.    Als er een pijl voor uw Lenco-apparaat wordt weergegeven, klik met de rechtermuisknop op de pijl en selecteer Inschakelen.
27356-6
Uw Lenco-apparaat moet in het venster Computer nu worden weergegeven als Verwisselbare schijf.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven in het venster Deze computer, kunt u voor verdere hulp contact opnemen met onze klantenservice.