De leukste Koningsdag festivals 2024

De leukste Koningsdag festivals 2024

Koningsdag, een van de meest iconische en levendige feestdagen in Nederland, staat weer voor de deur. Dit jaarlijkse feest, dat elk jaar op 27 april wordt gevierd ter ere van de verjaardag van Koning Willem-Alexander, transformeert steden en dorpen in een oranjezee vol festiviteiten. Koningsdag 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden met een breed scala aan evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden en smaken. We hebben de leukste feesten voor je op een rijtje gezet.

Free Your Mind 

Locatie: Breda Airport
Line-up: Charlotte de Witte, Reinier Zonneveld, Nico Moreno 
Soort muziek: Techno

Met headliners als Charlotte de Witte, Reinier Zonneveld en Nico Moreno biedt Free Your Mind een indrukwekkende showcase van techno. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring met de beste techno beats.

Oranjebloesem


Foto van Oranjebloessem

Locatie: 
Olympisch Stadion Amsterdam
Line-up: Amelie Lens, DYEN, Joris Voorn, Nico Moreno, HI-LO
Soort muziek: House, Techno, Deephouse, en Hard Techno.

Met een indrukwekkende line-up die namen als Amelie Lens, DYEN, Joris Voorn, Nico Moreno, en HI-LO omvat, biedt Oranjebloesem een breed spectrum aan elektronische muziekgenres, van hypnotiserende deephouse tot energieke hard techno beats.

Loveland van Oranje

Locatie: Meerpark Amsterdam
Line-up: Reinier Zonneveld, Kölsch, Pan-Pot, Colyn
Soort muziek: Techno, House, Hard Techno & Deep House

Loveland van Oranje is een onmisbaar festival voor elke liefhebber van elektronische muziek die Koningsdag op een onvergetelijke wijze wil vieren. Gelegen in het schilderachtige Meerpark in Amsterdam, biedt Loveland een idyllische setting waar de natuurlijke schoonheid samensmelt met de pulserende beats van techno, house, hard techno, en deep house. Met een indrukwekkende line-up die dit jaar topnamen als Reinier Zonneveld, Kölsch, Pan-Pot, en Colyn omvat, belooft het festival een ongeëvenaarde ervaring.

Kingsland

Locaties: Amsterdam, Groningen & Rotterdam
Line-up: Martin Garrix, Antoon, Bizzey, Benny Rodrigues, Bilal Wahib
Soort muziek: Urban, Pop, EDM, Hardstyle & Techno

Kingsland staat bekend om zijn ongeëvenaarde energie en brengt elk jaar op Koningsdag de beste artiesten uit diverse genres samen. Met namen als Martin Garrix, Antoon, en Bilal Wahib op de line-up, belooft Kingsland een spektakel te worden.

Kingdance Zwolle

Locaties: Wijthmenerplas - Zwolle
Line-up: Bizzey, JeBroer, The Partysquad, Radical Redemption
Soort muziek: Pop, Nederhop & Hardstyle

Met plaats voor 35.000 feestbeesten staat Kingdance garant voor een onvergetelijk dag! Met artiesten als Bizzey, jeBroer en The Partsquad is Kingdance een feest dat je niet wil missen.