Lenco is al meer dan vijfenzeventig jaar synoniem voor Zwitserse precisie op het gebied van Hi-Fi en consumentenelektronica. Lenco fabriceert en distribueert met de nieuwste technologieën een compleet assortiment “smart choice” consumenten-elektronica producten, waaronder platenspelers, radio’s, speakers en meer. Voor jong en oud, iedere leeftijd en binnen iedere levensfase bieden wij elektronica producten die op elk moment te gebruiken zijn.

Alle Lenco producten kenmerken zich door een innovatief design of een stukje nostalgie in een modern jasje, gebruiksvriendelijkheid en een aantrekkelijke prijs-/kwaliteitsverhouding.

Of je nou feest viert met je vrienden, sport of samen op de bank TV kijkt, boos of blij bent, Lenco is de vriend die onderdeel is van jouw moment. Samen kunnen we er namelijk mooie en onvergetelijke momenten van maken en het beste in elkaar naar boven halen.

 

Daarom geloven wij als smart choice brand in ons eigen FRIENDS principe dat staat voor:


Fast & Flexible (Snel & flexibel)
De bouwsteen van ons succes, aanpassingsvermogen door snel en flexibel te zijn. Deze onderwerpen zijn essentieel om aan de veranderende behoeften van consumenten te voldoen en om te navigeren door de onvoorspelbare markttrends waarin we actief zijn. We blijven dankzij ons aanpassingsvermogen bovendien goed op de hoogte van de stand van zaken, de veranderende behoeften en nieuwe technologieën, zodat we jou als consumenten en eindgebruiker beter van dienst kunnen zijn als een dynamisch en bloeiend bedrijf.


Reliable (betrouwbaar)
Jouw vertrouwen in ons is veel waard. We werken met officiële normen en processen. Bovendien worden de fabrieken zonder uitzondering regelmatig bezocht door haar inspecteurs, met bijzondere aandacht voor de arbeidsomstandigheden ter plaatse, maar ook voor de sociale arbeidsomstandigheden of veiligheidsaspecten die van toepassing zijn op de betrokken werknemers. Zonder voorbehoud wordt elke vorm van kinderarbeid afgezworen; dit wordt niet getolereerd door Lenco.


Innovative (Innovatief)
Bij Lenco streven we ernaar onze producten te onderscheiden door creativiteit en passie, door te innoveren en door producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

Lenco werkt daarom voortdurend aan innovatieve toepassingen in haar productontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn de introductie van 3D-geluid in sommige producten in het assortiment.
Andere innovaties worden gemaakt op het gebied van Alexa Amazon. Zo zullen er komend jaar nieuwe Lenco producten ontwikkeld worden met een Alexa spraakfunctie.


Exceeding expectations (Verwachtingen overtreffen)
We werken om onze beloften waar te maken, de ogen en oren van onze doelgroep te openen en al onze consumenten van dienst te zijn door in onze producten functies en dergelijke toe te voegen die meer zijn dan de standaard. Zo willen we de verwachting van onze consument overtreffen.


No nonsense
Bij Lenco weet je meteen wat je kunt verwachten. Recht toe recht aan. We houden er niet van om ergens omheen te draaien. Bij ons weet je wat je kunt verwachten. 


Durable (Duurzaam)
We vinden dat we als Lenco in ons handelen een rol van betekenis vervullen op het gebied van duurzaamheid en de maatschappelijke relevantie. Om hier invulling aan te geven worden zo veel mogelijk milieu-ontziende onderdelen in de producten ingebouwd en wordt rekening gehouden met de recyclebaarheid van producten na afloop van de levensduur.

Daarnaast worden de fabrieken zonder uitzondering regelmatig bezocht door haar inspecteurs, waarbij nadrukkelijk aandacht wordt gegeven aan de arbeidsomstandigheden ter plaatse, maar ook aan de voor de betreffende medewerkers voor toepassing zijnde sociale werkomstandigheden of veiligheidsaspecten. Zonder voorbehoud wordt afstand genomen van enigerlei vorm van kinderarbeid; deze wordt door Lenco niet getolereerd.


Service
Als een professioneel bedrijf met kwaliteitsproducten, werken we elke dag aan de totale tevredenheid van onze consumenten. Om dit niveau van tevredenheid op een hoog niveau te houden, ondersteunen we onze gebruikers op alle mogelijke manieren.
Lenco besteedt dan ook veel aandacht vanaf het moment dat je een Lenco product koopt tot aan aan de kwaliteit van de nazorg. We hebben bijvoorbeeld nog steeds reserveonderdelen beschikbaar voor vervanging of reparatie. Gebruikers kunnen dus langer van het product genieten. Bij Lenco bent je altijd welkom met je vragen of klachten. We proberen je zo snel mogelijk te helpen via onze klantenservice. 

 


Commaxx International NV
Lenco is sinds 2015 onderdeel van Commaxx International, een wereldleider in de ontwikkeling en verkoop van smart choice consumentenelektronica aan nationale en internationale retailers en importeurs onder verschillende merken.
De merken van Commaxx International worden over de hele wereld verkocht middels eigen webshops of landelijke en lokale distributeurs. Het aantal landen waarin de merken van Commaxx vertegenwoordigd zijn, groeit nog steeds.